SINOPSIS

Ursul este un road-movie plasat in Romania anilor '90. Noul director al Circului de Stat incearca sa rezolve problemele financiare ale institutiei prin vanzarea singurului urs - batran si pe moarte - unui vanator german. Insa, manati de pasiunea pentru meserie si de dragostea pentru urs, artistii circului se impotrivesc directorului si il urmaresc pe acesta pana in locul unde urma sa aiba loc tranzactia.

Aventurile pline de neprevazut prin care trec ursul, angajatii circului si toti cei ce le ies in cale fac din Ursul comedia romaneasca a anului 2011.

Din distributia filmului fac parte actori romani de renume. Serban Pavlu, Mihai Constantin, Magda Catone, Claudiu Bleont, Gabriel Spahiu, Serban Celea sunt doar cateva dintre numele acestora.

Ursul este o productie Libra Film.

REGIZOR

Dan Chisu despre film:

Ursul este un film despre sinceritatea noastră, a fiecăruia. Despre o etapă din viaţa noastră când, imediat după Revoluţie, nu ne cunoşteam adevărata listă de priorităţi şi încă eram dominaţi de sentimentalism. Astăzi s-ar fi numit sentimentalism ieftin, dar atunci era unul pur. Toate deciziile se luau emoţional.

Este o poveste banală despre o situaţie banală. Un individ este pus din motive politice la conducerea unei unităţi. Nu are nici o cunoştinţă de management şi încearcă să rezolve problema asa cum ştie. Aşa cum a învăţat la revoluţie. Doar că instituţia unde este numit director este circul din Bucureşti. De aceea tot demersul lui devine tragi-comic. Pentru că dacă ar fi fost numit director la FAUR şi ar fi vrut să vândă un strung, nimeni nu s-ar fi opus. Artiştii sunt oameni diferiţi, cu trăiri diferite, aşa că lucrurile o iau razna”.

POVESTEA FILMULUI

Filmul Ursul Pelicula Ursul a castigat, in 2008, finantare la concursul de scenarii organizat de Centrul National al Cinematografiei. De asemenea, filmul a fost finantat prin programul MEDIA al Uniunii Europene. Scenariul filmului a castigat in 2008 "Best Pitch Award" in sectiunea "Connecting Cottbus" din cadrul celei de-a 18-a editii a Festivalului International de Film de la Cottbus, Germania.